24 C
Athens
Friday, October 4, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ«Πράσινο φως» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής σε Πανεπιστημιακή Αστυνομία (έγγραφο)

«Πράσινο φως» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής σε Πανεπιστημιακή Αστυνομία (έγγραφο)

Η Επιστημονική Υπηρεσία επισημαίνει και νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι βελτιώσεις αυτές είναι ήδη υπό επεξεργασία στο νομοσχέδιο.

«Πράσινο φως» έδωσε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην ίδρυση και λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι «οι αρμοδιότητες τήρησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος και των παραβάσεων της εν γένει νομοθεσίας είναι αναπόσπαστες από τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας», και άρα της Αστυνομίας.

Η Επιστημονική Υπηρεσία σημειώνει ότι η εν λόγω ρύθμιση του Νομοσχεδίου που προβλέπει την ανάθεση σε σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικής αποστολής της προστασίας και ασφάλειας προσώπων και υποδομών στους χώρους των ΑΕΙ «στοιχεί προς τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας» και υπογραμμίζει ότι είναι αρμοδιότητα του νομοθέτη το να διαρθρώνει το σύστημα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας ώστε να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκηση όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων και η τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου.

Η Επιστημονική Υπηρεσία επισημαίνει και νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι βελτιώσεις αυτές είναι ήδη υπό επεξεργασία στο νομοσχέδιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΙΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πηγή: skai.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
few clouds
24 ° C
25.2 °
22.5 °
83 %
0.9kmh
20 %
Fri
24 °
Sat
29 °
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr