23.3 C
Athens
Monday, October 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑποκατάσταση του λατομείου «Κυριακού» στο Κορωπί

Αποκατάσταση του λατομείου «Κυριακού» στο Κορωπί

Άρχισαν οι εργασίες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου «Κυριακού», στο Κορωπί, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου, ο οποίος επεσήμανε ότι: «Το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων ΑΕΚΚ είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και προσωπικά του υπουργού Κώστα Σκρέκα. Θέλουμε να σταματήσουν οι παράνομες απορρίψεις σε όλη τη χώρα».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, «είναι μία σημαντική μέρα για τη διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, διότι ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο αδειοδοτημένο λατομείο που θα δέχεται τα χωματουργικά υλικά, τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάστασή του».

Όπως τόνισε ο κ. Γραφάκος: «Αυτή η μέρα ήρθε ως αποτέλεσμα συστηματικών προσπαθειών που έκανε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόσο με την αλλαγή της νομοθεσίας που διευκόλυνε και απλοποίησε τη συγκεκριμένη διαδικασία, όσο και με την ουσιαστική συνεργασία που είχε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και τα τέσσερα εγκεκριμένα συστήματα διαχείρισης ΑΕΚΚ της Αττικής».

Σημειώνεται ότι το λατομείο «Κυριακού» αποτελεί το πρώτο ανενεργό λατομείο της Αττικής που θα αποκατασταθεί, βάσει του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων 2020-2030 (ΕΣΔΑ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμβάλλοντας στην επίλυση του ιδιαιτέρως σημαντικού περιβαλλοντικού ζητήματος που αφορά στην ορθή διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το άρθρο 55 του Ν. 4710/20, απλοποίησε τη σχετική διαδικασία.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, «στο πλαίσιο της στοχευμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, το υπουργείο σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, θα προχωρήσει, το προσεχές διάστημα, στην αξιοποίηση τριών επιπλέον ανενεργών λατομείων στη Δυτική και τη Βόρεια Αττική, στοχεύοντας στη διευθέτηση, για τα επόμενα χρόνια, του προβλήματος με τα απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων στην Περιφέρεια Αττικής».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
clear sky
23.3 ° C
23.3 °
23.3 °
46 %
1.3kmh
0 %
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
29 °
Fri
29 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr