25 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΔήμος Κρωπίας - Τα σχολεία μας διαδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης

Δήμος Κρωπίας – Τα σχολεία μας διαδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης

Ο Δήμος Κρωπίας, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενεργοποιεί άμεσα τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Οι μαθητέςστέλνουν σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η ανακύκλωση συνεχίζεται, παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται για 3η σχολική χρονιά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/koropi, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, τα παρακάτω τέσσερα (4) υλικά:

Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
Αλουμίνιο
Πλαστικό
Μπαταρίες
Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά θα ζυγίζονται και το σχολείο θα λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό.

Υπενθυμίζουμε, πως οι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με linkfollowgreen.gr/koropi/contestόπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών μόνο από τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τηΔιεύθυνση Πρωτοβάθμιας και ΔευτεροβάθμιαςΕκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε.καιτη WATT Α.Ε. με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Κρωπίας, ευελπιστεί να επεκταθεί η δράση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, μόλις γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

ΠΗΓΗ: Δήμος Κρωπίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
scattered clouds
25 ° C
25.7 °
24.3 °
72 %
2.7kmh
40 %
Sun
24 °
Mon
26 °
Tue
26 °
Wed
26 °
Thu
27 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr