19.8 C
Athens
Monday, October 7, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑυτές είναι οι χώρες που ξοδεύουν την περισσότερη ώρα στα social media

Αυτές είναι οι χώρες που ξοδεύουν την περισσότερη ώρα στα social media

Μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η Global Web Index σχετικά με την χρήση των social media ανέδειξε τις χώρες όπου οι πολίτες είναι κυριολεκτικά κολλημένοι μπροστά από τα FacebookInstagram και Twitter τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αρχικά, κατά μέσο όρο οι χρήστες ίντερνετ παγκοσμίως ξοδεύουν 2 ώρες και 22 λεπτά την ημέρα στα social media και αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο τρίμηνο του 2020 η χρήση των social media -λίγο πριν χτυπήσει η πανδημία- είχε πλατιάσει σε σχέση με τα νούμερα των προηγούμενων δύο ετών.

Που όμως παρατηρείται περισσότερη χρήση των κοινωνικών δικτύων; Σύμφωνα με την έρευνα αποκαλύπτεται πως αυτό συμβαίνει στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες σε μια τυπική μέρα χρησιμοποιούν αρκετά τα social media. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι νεαρές ηλικίες και συγκεκριμένα το δημογραφικό 16-24 ετών το οποίο ουσιαστικά βρίσκεται στην κορυφή.

Όπως φαίνεται και από το παραπάνω γράφημα του Statista οι Φιλιππινέζοι κυριολεκτικά “λιώνουν” στα κοινωνικά δίκτυα με μέσο όρο σχεδόν τέσσερις ώρες ημερησίως. Αμέσως μετά ακολουθούν οι Νιγηριανοί με 3 ώρες και 42 λεπτά, έπειτα οι Ινδοί, Αμερικανοί και οι Κινέζοι με 02:36, 02:08 και σχεδόν 2 ώρες αντίστοιχα ημερησίως.

Υπάρχουν, επίσης, στοιχεία που αναδεικνύουν πως υπάρχουν σημάδια κόπωσης στη χρήση εξαιτίας των γηραιότερων πληθυσμών που υφίστανται σε σημαντικό βαθμό στις παραπάνω χώρες. Τέτοιες χώρες είναι η Ιαπωνία, η Γερμανία αλλά και η Μ. Βρετανία.

Ποια είναι τα στοιχεία χρήσης των κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με την αναφορά #Digital2020 στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 6.2 εκατομμύρια χρήστες social media μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, με την πληθυσμιακή διείσδυση να φτάνει το 59%.

Μέσα στο 2020 οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 295.000 και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα στοιχεία στην επόμενη αναφορά για το 2021.

ΠΗΓΗ: unboxholics.comΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
clear sky
19.8 ° C
19.8 °
19.8 °
60 %
2.4kmh
2 %
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
28 °
Fri
28 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr