25 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΔήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης - Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το επικαιροποιημένο Τοπικό...

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει τεθεί το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΤΣΔΣΑ) του Δήμου (Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (vvv.gov.gr)) προκειμένου όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν να μπορέσουν να το μελετήσουν και να καταθέσουν σχετικές παρατηρήσεις ή προτάσεις.

Η επικαιροποίηση του ΤΣΔΣΑ, το οποίο είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2015 μαζί με τον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, είναι πλήρως προσαρμοσμένο με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων το οποίο ακολουθεί τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδόθηκαν στις 14 Ιουνίου 2018 με στόχο την ενίσχυση της μείωσης των στερεών αποβλήτων και την εκτροπή από την ταφή.

Ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων, στη Διαλογή στην Πηγή ενώ τονίζει ιδιαίτερα το ρόλο των δήμων για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Τονίζουμε πως ήδη ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία πολλές από τις πρακτικές που περιγράφονται, όπως η ολοκληρωμένη Διαλογή στην Πηγή έξι ξεχωριστών ρευμάτων οικιακών απορριμμάτων, η επαναχρησιμοποίηση τους με την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλών προδιαγραφών και η πλήρης εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας με τη διάθεση του τελικού προϊόντος στην αγορά, δημιουργώντας έσοδα για το Δήμο. Σημειώνουμε πως το 2020 οι πρακτικές που εφαρμόζονται στο Δήμο είχαν ως αποτέλεσμα να εκτραπεί από την ταφή ποσοστό άνω του 30% των αποβλήτων που συλλέχθηκαν στην πόλη.

Το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης που θέσαμε σε Δημόσια Διαβούλευση περιγράφει αναλυτικά τον σχεδιασμό του Δήμου για τα επόμενα χρόνια στους τομείς της πρόληψης, της συλλογής, της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό ποσοστό εκτροπής από την ταφή και η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να σταλούν (μέσω e-mail) έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στο info@vvv.gov.gr.

ΠΗΓΗ: Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σαρωνικού – Εγκαινιάζουμε τη νέα Βιβλιοθήκη του δήμου μας!

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία των Καλυβίων εγκαινιάζουμε την νέα Βιβλιοθήκη του Δήμου μας! Ένα ακόμη κτίριο της πλατείας που αποκτά και πάλι ζωή,...
Athens
scattered clouds
25 ° C
25.7 °
24.3 °
72 %
2.7kmh
40 %
Sun
24 °
Mon
26 °
Tue
26 °
Wed
26 °
Thu
27 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr