21.4 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΣτη Red Bull ο Perez από το 2021!

Στη Red Bull ο Perez από το 2021!

Η Red Bull Racing ανακοίνωσε την υπογραφή του Sergio Perez για τη σεζόν του 2021, αντικαθιστώντας τον Alexander Albon!

Μετά από φήμες την Πέμπτη το βράδυ ότι ο απερχόμενος οδηγός της Racing Point, Sergio Perez, ήταν έτοιμος να πάρει τη θέση του Albon, η Red Bull επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο Μεξικανός θα είναι ο teammate του Max Verstappen για το επόμενο έτος.

Ο Perez εντάσσεται στη Red Bull με συμβόλαιο ενός έτους, ενώ ο Albon θα αναλάβει εφεδρικό ρόλο στην Red Bull, λιγότερο από 18 μήνες μετά την υπογραφή του με την ομάδα, «με σκοπό την ανάπτυξη του μονοθεσίου του 2022, την εργασία σε προσομοιωτές και τις δοκιμές ελαστικών».

«Ο Alex είναι πολύτιμο μέλος της ομάδας και σκεφτήκαμε πολύ πριν πάρουμε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner.

«Αφού αφιερώσαμε χρόνο για να αξιολογήσουμε όλα τα σχετικά δεδομένα και τις επιδόσεις, αποφασίσαμε ότι ο Sergio είναι ο σωστός οδηγός για να συνεργαστεί με τον Max το 2021 και ανυπομονούμε να τον υποδεχτούμε στη Red Bull Racing».

«Ο Alex παραμένει ένα σημαντικό μέρος της ομάδας μας ως δοκιμαστής και εφεδρικός οδηγός με επίκεντρο την ανάπτυξη του μονοθεσίου του 2022 και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τη σκληρή δουλειά του και τη συμβολή του».

Η άφιξη του Perez σηματοδοτεί την τελευταία σημαντική κίνηση στην αγορά οδηγών για το 2021, και αφήνει τη Mercedes ως τη μοναδική ομάδα που δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα το αγωνιστικό της δίδυμο, αν και ένα νέο συμβόλαιο για τον Lewis Hamilton αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Ο Perez γίνεται ο πρώτος οδηγός που υπογράφει με την Red Bull ο οποίος δεν προέρχεται από την αδερφή της ομάδα, Toro Rosso, από τότε που ο Mark Webber έγινε μέλος της βρετανικής ομάδας ερχόμενος από την Williams το 2007.

O Μεξικανός, ερχόμενος από την πιο επιτυχημένη του χρονιά στη Formula 1 που τον είδε να παίρνει την παρθενική του νίκη στο Grand Prix του Sakhir, τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο τέλος της σεζόν στο πρωτάθλημα οδηγών.

Η Racing Point ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι ο Perez θα αποχωρήσει μετά από επτά σεζόν με την ομάδα που εδρεύει στο Silverstone, ανοίγοντας τον δρόμο για τον τετραπλό παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel να υπογράψει με την ομάδα ύστερα από την αποχώρησή του από τη Ferrari.

Αυτό άφησε τον Perez με λίγες επιλογές σχετικά με την παραμονή του στο grid, οι οποίες μειώθηκαν περαιτέρω μετά την επιλογή της Alfa Romeo και της Haas να μην υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο μαζί του. Η επαφή με τους νέους ιδιοκτήτες της Williams απέτυχε καθώς αποφάσισαν να κρατήσουν τους ήδη υπάρχοντες οδηγούς τους, κάνοντας τη Red Bull την μοναδική ευκαιρία του Perez να παραμείνει στο grid.

Είπε ότι «είχε αποδεχθεί» μια πιθανή έξοδο από την Formula 1, και ότι είχε ήδη επιλογές να επιστρέψει το 2022 σε περίπτωση που αναγκαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης το 2021.

Αλλά η άνοδος της φόρμας του Perez συνέπεσε με μία αντίστοιχη πτώση του Albon στη Red Bull καθώς δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τις επιδόσεις του Verstappen, ο οποίος σημείωσε περισσότερους από τους διπλούς βαθμούς σε σχέση με τον Ταϊλανδό φέτος.

Η Red Bull επανειλημμένα δήλωνε ότι ήθελε να δώσει στον Albon όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να διεκδικήσει τη θέση του, αναβάλλοντας την απόφαση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τα μόλις δύο βάθρα σε σύγκριση με τις δύο νίκες του Verstappen και εννέα επιπλέον βάθρα άφησε τον Albon σε επισφαλή θέση, αναγκάζοντας την Red Bull να τον αντικαταστήσει με τον Perez.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν κατανοητό ότι ο Albon ενημερώθηκε επίσημα για την απόφαση σε συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, την Παρασκευή το απόγευμα, λίγο πριν από την ανακοίνωση της ομάδας.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί ένα απότομο τέλος στην αγωνιστική πορεία του Albon με τη Red Bull, η οποία ξεκίνησε έπειτα από μια αναπάντεχη προαγωγή από την Toro Rosso στη Red Bull μόλις 12 αγώνες στην καριέρα του στην Formula 1, αντικαθιστώντας τον Pierre Gasly στα μέσα της σεζόν του 2019. Ενώ ο Gasly ανέκτησε τη φόρμα του όταν επέστρεψε στην Toro Rosso – τώρα AlphaTauri – η Red Bull απέκλεισε μία πιθανή επιστροφή του Γάλλου.

Ο Horner επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα για τον Albon να κάνει μία παρόμοια επιστροφή στην αδελφή ομάδα της Red Bull, η οποία έχει υπογράψει τον νεαρό οδηγό της Honda, Yuki Tsunoda, για να αγωνιστεί στο πλάι του Gasly το 2021.

Ο Perez θα γίνει ο τέταρτος διαφορετικός οδηγός που θα αγωνιστεί ως teammate του Verstappen στη Red Bull από το 2018, ακολουθώντας τους Albon, Gasly και Daniel Ricciardo.

ΠΗΓΗ: f1fan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
clear sky
21.4 ° C
22.3 °
19.6 °
87 %
0.9kmh
0 %
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
26 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr