22.4 C
Athens
Sunday, October 6, 2024

Επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, καθώς και όλα νέα των δήμων που βρέχονται από τον Σαρωνικό κόλπο

ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟSebastian Vettel - Δεν έχω δει ταλέντο σαν τον Leclerc εδώ και...

Sebastian Vettel – Δεν έχω δει ταλέντο σαν τον Leclerc εδώ και 15 χρόνια

Ο Sebastian Vettel πιστεύει πως ο πρώην teammate του στη Ferrari, Charles Leclerc, είναι ο πιο ταλαντούχος οδηγός που έχει συναντήσει τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Leclerc, απόφοιτος της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Ferrari, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην παγκόσμια σκηνή το 2018, όπου μετά από μια πρώτη σεζόν με τη Sauber, κέρδισε την προαγωγή στη Ferrari.

Από τη “φυσούνα”, ο Μονεγάσκος απέδειξε πως είχε το καθαρό ταλέντο, αν και στα πρώτα στάδια της καριέρας του στη Scuderia, ορισμένα λάθη υψηλού προφίλ έδωσαν πάτημα σε φήμες πως το μέλλον του στο Maranello ήταν αβέβαιο.

Ωστόσο, στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς, ο Μονεγάσκος έλαμψε, κερδίζοντας τους αγώνας σε Spa και Monza, επικρατώντας κατά κράτος του ομόσταβλού του, Sebastian Vettel.

Και το 2020, μια σεζόν που αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολα για τη Ferrari, η οποία έπεσε στην 6η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, ο Leclerc επέδειξε ωριμότητα, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει 98 βαθμούς με την SF1000, την ώρα που ο Sebastian Vettel είχε μαζέψει μόλις 33.

Ο Γερμανός, κατέστησε ξεκάθαρο πως στα 15 χρόνια που βρίσκεται στα paddock της F1, ποτέ ξανά δεν είχε συναντήσεις τις ικανότητες του Leclerc σε άλλον οδηγό.

Ερωτώμενος τί θα πάρει μαζί του από την εξαετή θητεία του στη Ferrari, ο Vettel απάντησε στη Blick: “Πιστεύω πως θα εστιάσω στις προσωπικές σχέσεις. Πέρασα πολύ καλά εκεί, ειδικά με τον Kimi (Raikkonen)”.

“Αυτά τα χρόνια με διαμόρφωσαν. Επίσης, το να προσπαθώ να λύνω τα προβλήματα όταν το μονοθέσιο δεν είναι τόσο ισχυρό σε ωριμάζει ως άνθρωπο και ως οδηγό”.

“Ο χρόνος που πέρασα μαζί με τον Charles επίσης ήταν πολύ βοηθητικός επειδή οι δύο μας βρισκόμαστε σε διαφορετικά σημεία της καριέρας μας. Και βλέπω τον εαυτό μου σε εκείνον αρκετά”.

“Πιστεύω πως ο Charles είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω συναντήσει τα τελευταία 15 χρόνια. Επίσης, με επηρέασε η ομάδα της Ferrari και η κουλτούρα της. Η ζωή είναι μια διαδικασία μάθησης για τα πάντα. Και πολλά συμβαίνουν υποσυνείδητα”.

Η 3η θέση του Vettel στο Τουρκικό GP σημαίνει πως είναι ο πιο πρόσφατος οδηγός της ομάδας που έχει ανέβει στο βάθρο, ωστόσο δεν περιμένει η Scuderia να μπορέσει να επιστρέψει στη θέση που είχε πριν το 2020, όπου διεκδικούσε το πρωτάθλημα από τη Mercedes”.

“Εύχομαι στην ομάδα μόνο τα καλύτερα για το μέλλον. Αφού οι κανονισμοί δεν θα αλλάξουν πολύ το 2021, η Mercedes θα συνεχίσει να αποτελεί το ξεκάθαρο φαβορί”.

“Αλλά ίσως το νέο πάτωμα (με τη μειωμένη κάθετη δύναμη που αυτό φέρνει) ή τα νέα ελαστικά θα είναι αρκετά ώστε να κάνουν τη διαφορά στην κορυφή. Φυσικά, εδώ και καιρό δεν συμμετέχω στο πρόγραμμα εξέλιξης στο Maranello. Τώρα απλά εστιάζω στα όσα βρίσκονται μπροστά μου”.

14 νίκες, 12 pole positions και 1400 βαθμοί δεν δείχνουν να αποτελούν και συνταγή αποτυχίας, αναφορικά με τα κατορθώματα του Vettel στη Ferrari, ειδικά όταν αυτά τα στατιστικά τον καθιστούν τον 3ο πιο πετυχημένο οδηγό στην ιστορία της ιταλικής ομάδας.

Και πάλι, ο Vettel πιστεύει πως ο ίδιος και η Ferrari απέτυχαν, μιας και στόχος πάντα ήταν η κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

“Ναι, αποτύχαμε. Αυτό είναι δυστυχώς το βασικό συμπέρασμα στο τέλος της μέρας”, πρόσθεσε ο Γερμανός.

“Φυσικά, υπάρχουν περισσότεροι από έναν λόγους για την αποτυχία της αποστολής αυτής. Αλλά δεν θα έπρεπε κανείς να κλαίει πάνω από τους αποτυχημένους στόχους για πολύ”.

Για το 2021 ο Vettel θα γίνει οδηγός της Aston Martin, η οποία αναμένεται να επιστρέψει στο grid ως μέρος της ανασύστασης της Racing Point.

ΠΗΓΗ: f1fan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AI μπορεί να εξοικονομήσει έως και 23 εκατομμύρια ώρες την εβδομάδα στο Δημόσιο Τομέα

Μία νέα έρευνα της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τη γραφειοκρατία του Δημόσιου Τομέα. Με το μεγαλύτερο...
Athens
broken clouds
22.4 ° C
24 °
20.3 °
84 %
0.9kmh
74 %
Sun
27 °
Mon
26 °
Tue
27 °
Wed
26 °
Thu
23 °
-- Διαφήμιση --

Σχεδιασμός μοντέρνων και
δυναμικών ιστοσελίδων

Αναβαθμίζουμε, διορθώνουμε λάθη, προβλήματα και δυσλειτουργίες ή δημιουργούμε νέες, μοντέρνες, άριστες και δυναμικές ιστοσελίδες για την επιχείρησή σας.

Διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία πληροφορικής, συνδυαζόμενα με την πολυετή γνώση και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σας παρέχουμε ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Προσφορά γνωριμίας για προσωπική ή επαγγελματική ιστοσελίδα από 180€ + Φ.Π.Α.

Website: pcmax.gr
Email: info@pcmax.gr